Tan Sri Aishah Ghani - Haizul Anafer Ali; Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia; Pasti Pintar Jaya (Firm) (Ampang Jaya, Selangor : Pasti Pintar Jaya Sdn Bhd Hulu ; Kelang, Selangor : Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS), 2015)
Wirawati kemerdekaan, Aishah Ghani adalah salah seorang pejuang sebaris dengan Onn Jaafar, Tunku Abdul Rahman, Tun Sambanthan dan lain-lain. Aishah Ghani, merupakan wanita yang banyak menonjolkan peranan wanita dalam perjuangan kemerdekaan. Dlkumentari ini memaparkan setiap peristiwa sepanjang perjalanan pembentukan Malaysia melalui mata Aishah Ghani.--Container.
Title from disc label and container.
Documentary videos
Cameraman, Othman Selamat ; editors, Khalimi Azrin Yaakup, Marazra Omar ; script writer, Azlin Rahim.
DVD player required.
In Malay.
Keywords: Aishah Haji Abdul Ghani, -- Tan Sri, Datin Paduka, Hajah; Women in politics -- Malaysia -- Biography; Politicians -- Malaysia -- Biography; Documentary videos; Multimedia collection; Videodiscs