UNTUKMU : TULISLAH! : TULIS, DEMI AMANAH RASUL. TULIS, DEMI DUNIA YANG BAKAL DITINGGALKAN. TULIS, DEMI TERUS HIDUP, SELEPAS KEMATIAN - Tiny Azleen Yahaya (Selangor : Tiny Azleen Binti Yahaya, 2020)
Buku ini merupakan himpunan {u2018}quotation{u2019} atau kata-kata inspirasi bagi memberi semangat kepada pembaca untuk menulis.Selain membaca, perkara yang paling baik untuk menyebarkan kebaikan dan manfaat ilmu adalah dengan menulisnya.Justeru, penulis menyebarkan kebaikan dan memberi kesedaran kepada pembaca supaya menjalankan tanggungjawab dan amanah sesudah membaca iaitu dengan menyampaikannya melalui penulisan.Bahan bacaan yang bermanfaat boleh disebarkan dengan menghasilkan penulisan yang menarik pembaca untuk mendapatkan maklumat.Maka inilah perjuangan naskhah ini, untuk memberi keyakinan kepada pembaca untuk menghasilkan tulisan dan memberi semangat kepada penulis untuk terus menghasilkan bahan bacaan bermanfaat untuk kenangan, peninggalan ilmu dan untuk rujukan generasi ke hadapan kelak.
Keywords: Quotations, Malay; Motivation (Psychology); Authorship -- Quotations, maxims, etc