JIKA Kau ADA - Dyza Ainun (Selangor : Buku Prima, 2013)
SETELAH meninggalkan anak kesayangannya Puteri, Jija aka Qalisya terus ke Kota London semula. Dia terpaksa tinggalkan Puteri kepada Zharul demi keselamatan anak dan suaminya itu. Semuanya kerana ugutan seseorang yang mahu membuat onar dalam keluarganya. Jija tidak sanggup melihat penderitaan Zharul lalu memilih untuk meninggalkan suaminya.Namun, di Kota London hatinya tetap merindui Zharul dan Puteri. Begitu juga Zharul, hatinya begitu sedih ditinggalkan oleh isteri tercinta. Namun, dia juga terpaksa merahsiakan identiti sebenar Jija agar isterinya itu sentiasa selamat. Harish pula mulai menjejaki Qhalisya hingga ke Kota London. Hatinya sudah tersadung dengan cinta setelah ditinggalkan oleh Elina yang mencuranginya. Sedang Zharul rindukan Jija, hatinya tercalar saat Puteri tiba-tiba hilang. Andainya dia diculik, kenapa tidak ada sesiapa pun yang menuntut wang tebusan? Ke manakah Puteri?Apakah yang akan terjadi kepada JIja. Mampukah perkahwinannya bersama Zharul bertahan? Bagaimana pula Harish? JIKA KAU ADA mengungkap segalanya.
Includes bibliography.
In Malay.
PSZ_JB PSZ_KL PRZS
Keywords: Malay fiction; Malaysian fiction (Malay)